Insentiver og salgskonkurranser

Salgskonkurranser med opplevelser som premier skaper resultater. Opplevelser er insentiver som skaper motivasjon og premier dine ansatte vil sette pris på!

 • Kjøp med faktura
 • Gratis bytterett

Salgskonkurranser øker effektiviteten, arbeidsinnsatsen og resultatet

Ordet motivasjon kommer fra det latinske ordet ”movere” som betyr å flytte eller bevege seg. I motivasjonsteorien prater man om indre motivasjon, eller drivkraft, og ytre motivasjon som belønning eller et mål som gir noe for personen.

En studie gjort av Harvard Business Review gjorde en undersøkelse kalt ”comparison of satisfiers and dissatisfiers” med målet om å finne ut hvilke faktorer som ledet til stor tilfredshet eller misnøye. Dette var de fem største grunnene rangert.

Tilfredshet:
 1. Prestasjon
 2. Anerkjennelse
 3. Arbeidsoppgaver
 4. Ansvar
 5. Mulighet for å stige i gradene
Misnøye:
 1. Bedriftspolitikk
 2. Overvåkning/kontroll
 3. Arbeidsoppgaver
 4. Prestasjon
 5. Arbeidsforhold

Indre motivasjon kommer gjennom å tilfredstille våre indre behov som personlig utvikling, mestringsfølelse, godt arbeidsmiljø, spennende arbeidsoppgaver, og utviklingsmuligheter innen selskapet.

Indre motivasjon vil lede til bedre resultat over tid, bedre prestasjon på oppgaver som krever kreativitet og problemløsing, og mer positiv respons på nye utfordringer. Som selskap ønsker man en høy indre motivasjon hos sine medarbeider. Dette bør man strebe etter å tilrettelegge best mulig, men det er en prosess som det er vanskelig å rå fullstendig over.

Ytre motivasjon er enklere å implementere og måle effekten av. Ytre motivasjonsfaktorer er som regel knyttet til mulighet for lønnsøkning, provisjon/prestasjonsbonus, overskudds/resultatutdeling, eller fysiske ting som en klokke eller gaver.

Belønningsstrategi handler om å bruke belønning strategisk som insentiv hos medarbeiderne for å øke effektiviteten og arbeidsinnsatsen for et bedre resultat.

Belønningsstrategien skal legge retningslinjene for hvordan organisasjonens belønningssystem kan underbygge selskapets strategiske mål ved for eksempel å sikre at innsatsen og holdningen som fører til oppnåelse av bedriftens mål, belønnes. Her legges det fokus på de oppgavene som skaper mest verdi for virksomheten.

Å sette mål øker innsats og utholdenhet og stimulerer utvikling av strategier og handlingsplaner. Ved å tilby et gode mot oppnåelse av ønsket resultat i tråd med bedriftens mål, legger man godt til rette både for selskapet og den ansatte.

Når man innfører en salgskonkuranse eller prestasjonsbonus i form av lønn eller gave må man først sette et tydelig mål. Det vanligste er å måle salgstall som man knytter opp til belønning. Andre ting som måles kan for eksempel være kvalitet, aktivitet/produktivitet, kundetilfredshet, ønsket atferd eller andre verdier for selskapet og slikt. Man får best resultat der; den indre motivasjon er fraværende eller lav, oppgaven er lett å måle, mulighet for triksing er lav og belønningen ikke oppleves som kontrollerende.

I en verden der vi «har alt» er opplevelser den perfekte premie!

Opplevelser er veien å gå!

Hva skal til for å motivere den som har alt? Hva er det de ansatte faktisk ønsker seg? Opplevelser får man aldri for mange av og med gaver fra 150 kr finner du alltid noe for enhver anledning. Alle vil ha tid med sine nære og kjære, opplevelser er en premie de garantert setter pris på! Hva med en weekendreise, gourmetmiddag, actiontur eller spa? Som bedrift kan du kjøpe gaver på faktura og få e-gavekort tilsendt på 5 minutter.

Derfor skal du velge YouWish.no

YouWish.no er størst i Norge på opplevelsesgaver og tilbyr sammen med de beste arrangører flere hundre opplevelser som du enkelt kjøper på nett. Betal med faktura men motta likevel ditt e-gavekort direkte! Hos oss har mottaker alltid 365 dagers gratis bytterett. Vår kundeservice er åpen mellom 10-16 alle hverdager.

Ta kontakt, så hjelper vi deg å finne den perfekte gaven idag! 22 33 33 40

Vårt tilbud

YouWish.no tilbyr gavekort på opplevelser. Velg mellom spesifike opplevelser, temabokser eller åpent gavekort hvor du velger summen og mottaker opplevelsen.

Kjøp på nett, motta gavekortet direkte, betal med faktura!

Se våre produkter

Lyst å snakke med noen? Ring oss, så hjelper vi deg! 22 33 33 40

Populære temabokser